top of page

BREU HISTÒRIA:

DE L'ANTIC HOSPITAL DE RIPOLL A LA FUNDACIÓ GUIFRÉ

La Història de l'Hospital de Ripoll comença al 1573 quan es va construir l'Hospital de Ntra. Sra. de Gràcia, el qual més tard, el 1654, fou reduït a cendres pels francesos i no fou fins al 1661 que va ser reconstruit en part, tot i que de nou es tornà a cremar el 1839 durant la primera guerra carlina. L'any 1846 es va reconstruir i més tard va ésser confiat a les Carmelites de Vic (1860) que atenien els malalts i alhora el feien servir d'escola, al cap d'uns anys van acabar assumint aquestes tasques les H.H.Josefines.
 
No és fins el 1970 quan es decideix construir un nou Hospital al barri de Sant Pere, ubicació actual de la Fundació Guifré, fet que es fa realitat el 1982 amb el trasllat dels usuaris a la nova instal·lació. Al 1990 les germanes H.H.Josefines marxen de la Residència que es comença a omplir d'altres professionals. A partir d'aquí es van anar inaugurant diferents serveis dins les mateixes instal·lacions com el Centre de Dia (1991) i els Habitatges Tutelats (1997), passant-se a conèixer ja com a Centre de Serveis per a la Gent Gran de Ripoll.
 
Finalment el 29 de abril de 2008, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Ripoll va aprovar definitivament la creació i la constitució de la Fundació Guifré amb l’objecte de la prestació dels serveis següents: a) Centre de dia per a la gent gran; b) Residència assistida; c) Habitatges tutelats; d) Serveis complementaris a aquests com bugaderia industrial, càtering i similars; e)Activitats formatives relacionades amb el món de la geriatria.

 

L'Equip Humà de la Fundació Guifré està format per:
bottom of page